ads top

RAKAN NIAGA• Khidmat Latihan & Perundingan ESTANA KLASIK menyediakan bimbingan khidmat nasihat dan perundingan untuk usahawan baru dan yang masih mencari peluang memulakan perniagaan. Antara bimbingan yang disediakan adalah seperti perundingan membuka syarikat baru, pemasaran, komunikasi, kewangan, khidmat nasihat pentadbiran syarikat serta pengembangan syarikat usahawan baru.

• Seminar & Kursus Keusahawanan 
ESTANA KLASIK menganjurkan pelbagai jenis program berbentuk keusahawanan antaranya seperti Karnival Usahawan, seminar ICT, Seminar Komuniti Usahawan. Antara kursus-kursus yang ditawarkan adalah seperti Kursus Asas Keusahawanan, Peperiksaan Keupayaan Usahawan, Rahsia Tarikh Lahir, Kursus Asas Komputer (Ms Office), Kursus Komputer Lanjutan (Photoshop, Web design, Video Editting, dll), Kursus Agrotech, Kursus Pemikiran Kreatif & Inovatif, Kursus Perniagaan Online, Kursus Kemahiran Pertanian, Penternakan dan Perikanan.

• Pembangun Sistem & ICT 
ESTANA KLASIK menyediakan perkhidmatan dalam sektor ICT seperti membina pangkalan data sistem, pembangunan laman web, realtime alat kawalan jauh, sistem pangkalan data, sistem data collection (DCS), korporat montaj, flash video, integrared sistem pemantauan dan pengurusan (i-MMS).
 

• Produk Kreatif & Inovatif ESTANA KLASIK menyediakan produk-produk berasaskan teknologi dan Kejuruteraan seperti mesin pengadun tepung, mesin pengisar daging, mesin kuih bahulu serta pelbagai mesin yang direka mengikut kehendak pelanggan. ESTANA KLASIK juga merupakan pembekal kolam ikan air masin berteknologi tinggi.

• Pembekal Alatan Pejabat 
ESTANA KLASIK membekal segala peralatan pejabat dan alat tulis serta peralatan dekorasi ruangan pejabat. Selain itu, Metaglobe juga membekal peralatan elektronik dan elektrikal untuk segala keperluan ruangan pejabat.
 

• Pembekal Alatan Komputer ESTANA KLASIK membekal segala keperluan dan peralatan komputer untuk pejabat dan sekolah. Selain itu, Metaglobe menyediakan perkhidmatan pemasangan, membaikpulih dan mengadakan sistem komputer dan internet pejabat.
 

• Penganjur Program Lawatan ESTANA KLASIK menyediakan program lawatan seperti lawatan sambil belajar untuk peserta kursus dan usahawan bagi mendalami sektor perniagaan & keusahawanan. Metaglobe juga menganjurkan pakej program Lawatan lain untuk pelajar sekolah, kolej,  universiti &  golongan bekerja.
 

• Motivasi ESTANA KLASIK mengadakan program motivasi dalam tujuan memberi dorongan dan galakan kepada usahawan baru dan juga mereka yang berkaitan dalam usaha meningkatkan keyakinan diri sebelum bergelar usahawan. Metaglobe menjurus kepada pembangunan usahawan belia dalam bidang ICT & teknologi maklumat.

• Komputer Pendidikan & Perisian Lanjutan ESTANA KLASIK menyediakan pakej pendidikan asas komputer dan pelbagai perisian lanjutan yang berpotensi tinggi. Antara perisian yang disediakan adobe photoshop untuk pengubahsuaian imej, pengasuhan montaj & flash untuk persembahan korporat, laman web dan lain-lain perisian yang berpotensi mengikut kehendak pelanggan dan permintaan.