Rahsia Surah Yassin Ayat ke 58


Di bulan yang penuh barakah ini, marilah sama-sama kita membaca Yassin dan sucikan hati kita dari segala godaan duniawi dan seangkatan dengannya. Mengawal nafsu dengan sebaik mungkin agar kita semua mendapat syafaat di bulan suci ini. Kita selalu membaca surah Yassin, tapi sering lupa untuk berniat seperti yang di bawah ni. Rugi pulak rasanya. Oleh itu, mengkaji sedikit kelebihan dan manfaat daripada surah Yassin ini pada ayat ke 58. dan seterusnya berkongsi ilmu bersama anda semua Sama-sama kita dalami dan amalkan. InsyaAllah =)


True story : my story (Seorang Hamba Allah).


My sister was staying with me some months ago. My sister was bleeding profusely akibat pendarahan dalaman. Ketika itu jam 10 malam. Panic, apa nak dibuat..? Mak, ayah semua nya dah arwah. Teringatkan Pak Kiai di Rawang yang sering merawat sister itu, I asked my niece to call and ask him what we should do? He said ' baca ayat 58 dr surah Yassin dan niat sambil meniup kearah duburnya bagi menghentikan pendarahan tersebut'. So my niece pun buatlah. A few seconds later darah pun berhenti. Oh god, what a miracle, alhamdullilah, leganya. From that day onwards, itulah yang saya buat apabila ada orang yang perlu bantuan menghentikan pendarahan. Yakinlah dgn ayat2 Allah.
Daripada :  Hajah Noor Aini


RAHSIA SURAH YASSIN AYAT KE 58


Barangsiapa yang membaca YAASIN sepenuhnya dan pada ayat ke 58 surah tersebut 'SALAAMUN QAULAN MIN RABBIN RAHIM' diulang sebanyak 7 kali untuk 7 niat baik mu, Insya Allah dengan izin Yang Maha Esa dan Maha Kuasa, semua hajat mu akan dikabulkan.

Jika boleh niatkan sebegini:

1) YA-ALLAH YA-RAHIM, ampunkan dosa-dosaku dan saudara-maraku

2) YA-ALLAH YA-RAHMAN, kurniakan aku isteri,suami, anak-anak yang soleh dan mencintai islam

3) YA-ALLAH YA-RAZZAK, kurniakan aku rezeki yang berkat,kerja yang baik dan berjaya didunia dan akhirat.

4) YA-ALLAH YA-JABBAR, makbulkan hajat penghantar maklumat yang aku dapat ini

5) YA-ALLAH YA-MUTAQABBIR, jauhkan aku dari sifat khianat dan munafiq dan miskin

6) YA-ALLAH YA-WADUUD, kurniakan aku dan seluruh umat Muhammad yang beriman kesihatan zahir batin

7) YA-ALLAH YA-ZALJALA LIWAL IKRAM, makbulkanlah semua hajatku, dan redhaikanlah aku.....

AMINnnnn Ya Allah.
  

Sampaikan dakwah ini kepada sahabat anda seramai orang yang boleh atau lebih, tiada kerugian bahkan digalakkan. Ikhlaskanlah hatimu dalam menyampaikan dakwah ini kerana Allah. Dunia adalah pentas, akhirat jua lah tempatnya yang sebenar...Selamat menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan dengan tekun dan khusyuk. Sama-sama kita mengharapkan Ramadhan kali ini lebih penuh bermakna. Wassalam =)




~rizali masri~
\(*_^)/


Cetak

2 comments:

  1. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets
    I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
    I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.
    Feel free to visit my web page :: woodbury realty

    ReplyDelete
  2. Deb… The particular numbers My spouse and i saw not long
    ago have been slightly different… (can’t keep in mind exactly where I actually saw all of them.
    )
    Check out my blog ... www.organizedwisdom.com

    ReplyDelete

Hi everyone .. please leave your comment here ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...