Cinta Muka Buku


Cinta Muka Buku by Adik Najwa Latif
  

"Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan suruh aku terima kamu
Ooh hati ku rasa sesuatu
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu


Oohh kenakah rasa itu
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu
Ooh ini cinta remajaku
Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Ooh itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Ooh itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku"

~ Penghargaan kpd Adik Norfety Juliana ~

**Pause sekejap MP3 lagu di sebelah kanan*


Actually, saya adalah salah seorang peminat setia adik Najwa Latif sejak beliau mula berjinak-jinak bermain gitar di Youtube lagi. Trademark adik Najwa biasanya bermain gitar di dalam kereta. So chomel =) Sambil kita menyanyi lagu ni beramai-ramai, ini yang saya maksudkan dengan pengunaan Otak Kanan dengan sebaik mungkin, walaupun beliau mungkin ada cita-cita sendiri namun penggunaan otak kanan seperti mencipta lagu dan bermain muzik adalah satu kelebihan adik Najwa sendiri yang sangat kreatif. Hayati setiap bait liriknya, tersusun dan sedap di dengar. saya sendiri pun sudah jatuh cinta dari muka buku..! hehehe.. Apapun, teruskan usaha cemerlang adik dan ini adalah satu percubaan yang sangat berguna walaupun adik masih belajar di tingkatan 4 =) Good luck for your future undertaking & teruskan cemerlang dalam bidang akademik serta hobi menarik adik .. Sekians


~ Rizali Masri ~
\(^_*)/



Cetak

1 comment:

  1. tahu pesal adik najwa ne sebelum die femes lg thru one of blogger frenz..sekali blk sini tgk lagu die dh top da...berbakat kan...hopefully pelajaran lebih diutamakan ..

    ReplyDelete

Hi everyone .. please leave your comment here ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...