Tips Tingkatkan Daya Imaginasi Kreatif

Ramai orang mampu 'menginterpretasikan' apa yang ada di sekitar mereka mengikut daya kreativiti dan imaginasi yang unik dan tersendiri. Dengan melihat gambar juga anda mampu untuk menghantar isyarat ke otak untuk menterjemah dalam pelbagai maksud dan cara bukan..? Ini antara kreativiti dan daya imaginasi yang semua mampu tafsir dan terjermah. Pastinya ia ada yang berbeza dan pelbagai. So, disini saya kongsikan apa yang saya fikirkan dan kemudian anda fikirkan apa yang mampu anda terjermah mengikut bayangan minda anda. Okay, sudah bersedia..? Mari kita mulakan dari sekarang =) Tengok gambar dulu baru fikir nak jawab apa yer, bukan jawab dulu baru nak fikir itu gambar apa.
 REVOLUSI MINDA

Tips meningkatkan daya imaginasi & kreativiti minda


1 - Cepat mintak sugar daddy ko duit..!!


 2 - Senyum, tak perlu nak tunjuk bukan2 =)


3 -  Kau genggam cinta ku sampai semput..!


4 - Bini tua, no 2 & no 3 dah arwahi, pasni aku ker..?


5 - I feel GOOD..!! slogan NTV 7 yehaa..!!


6 - Batman dan Robingurl .. yeah..!!


7 - Bidadari dan Syaitan..! Sabo jelah ~


8 - Kau tak nampak ke aku tengah marah ni haaa..? grrrrr..!!!!


9 - Wahla...dasar "kaki kipas"..! oppss, jari kipas..!! hehe ~


10 - Inilah gambar kite mase kecik2 dulu, awak. ramping kan kite..? hihihi


11 - Rambut Afro, sapelah yerk pompuan ala2 rambut mcmtu kat mesia ni ~ lalalala 


12 - Kenalkan ayah, inilah boipren ke-19 adik .. pemalu namanya ~


13 - Sampai hati korang dekah tak cover panggil aku jari pendek dan kecik..!! huhu ~


14 - Makan, minum, tidur, setiap masa kita akan tetap bersama. so sweet..!!


15 - Adik2, jangan skodeng anak dara mandi okay, nnt jadi mcm gua..! uhuk2


16 - Eiiii, menyampahnye mcm tak reti nak sabo je laki aku sorg ni..!!


17 - Akulah ibu kepada GOOD ~ good mother omputih kate ~ 


18 - Will you fly me away..? will you..? "baribarimenari" ~


19 - Bapak tak izinkan kau bercinta ngan mamat pendek ni, ada faham..!!


20 - Kalau yer pun hati kau terluka, apesal kepala aku jugak yg kau lukakan..?


21 - Peluk ketat-ketat..!! trademark bebudak sekarang ~


22 - Baru lepas scan, sah isteri saya pregnant anak kelingking


23 - Pabila ibu, telunjuk, manis & kelingking membenci ku, lebih baik aku mati..!!


24 - Panggil saya professor Osjari Tikusi ~


25 - I'm in love ~ cepat2 terus ubah status kt facebook 'in a relationship'..!!


26 - Nama ku 'pendekar takde nama', bahasa jepunnya ajinomoto..!!


27 - Skuad Waris Jari Kuku Harimau Malaya

 

 28 - Inilah masalah klu kembar siam main bola berlainan negara, masalah2..!!

 

29 - Majulah sukan jari angkat berat untuk negara..!! yeah..!!

APEHAL PANDANG-PANDANG..?? NAK KENA TERAJANG MASUK LONGKANG..??
TERUS 'BLANK' BILE TGK JARI AKU..?? MENYAMPAH..!!


Well, sekarang fikirkan sendiri apa jawapan korang pulak okay..? =) Pening jugak nak perah kepala otak pagi2 buta ni, so pastikan korang tak jawab macam soalan bebudak UPSR atau peperiksaan formal okay..! jawapan "AYAT SKEMA" sama sekali tak akan dilayan, bagi ayat yang unik-unik dan pelik-pelik sket dan lain dari yang lain asalkan tak jauh menyimpang maksudnya dari gambar, lagi kreatif ayat dapat buat, maksudnya lagi power lah otak korang ~ selepas berhempas pulas memerah otak, korang akan perasan kesannya =) selamat mencuba..!! Wassalam..



~ Rizali Masri ~
\(^_*)/




Cetak

2 comments:

  1. wooooooooooooooooooooow...

    luar biasa..
    gambar jarinya bagus.. :)
    sangat kreatif.. :)

    kunjungi juga blogku ya..

    sumber inspirasi ku
    http://sumber-inspirasi-ku.blogspot.com/

    terima kasih teman.. :)

    ReplyDelete
  2. Iya, kita harus kreatif .. sudah follow blog kamu =) lakukan yang sama juga ya ~

    ReplyDelete

Hi everyone .. please leave your comment here ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...