Kata-Kata Motivasi Diri


 ~ ^^^******^^^ ~

"Satu hal yang mengubah hidup adalah sewaktu kita benar-benar mengerti bahawa semua kejayaan atau kegagalan itu di mulai dari fikiran kita sendiri"
 
"Orang-orang berjaya mempunyai sistem kekuatan fikiran yang berbeza dengan orang yang tidak berjaya"

"Dalam hempasan ombak kegagalan, berhentilah sejenak dan mulai mencari berbagai kaedah untuk dapat meningkatkan kualiti jati diri secara berkesan agar dapat keluar
dari kesulitan dan keperitan sebuah kehidupan"

"Kejayaan bukanlah suatu misteri yang tidak terungkap. Malah sekiranya seseorang itu telah melakukan sesuatu perkara maka orang lain pasti mampu melakukannya juga"

  "Membiarkan orang lain sahaja yang bermotivasi dalam memperolehi pahala bukanlah sifat orang beriman. Jangan biarkan kata-kata negatif orang terhadap sesuatu yang baik untuk akhirat anda, membantutkan semangat. Jadikan ia pendorong dan motivasi"

“Semua orang pasti memerlukan sahabat sejati, namun tidak semua orang berhasil mendapatkannya. Banyak pula orang yang telah menikmati indahnya persahabatan, namun ada juga yang begitu hancur kerana dikhianati sahabatnya”

“Mempunyai satu sahabat sejati lebih berharga dari seribu teman yang mementingkan diri sendiri”

"Harta tidak akan pernah mampu mempertahankan kehidupan di muka bumi. Sehebat apapun usaha manusia untuk memperpanjang hidupnya, kematian pasti akan tiba pada saat yang telah ditentukan. Sebelum menyesal, masih ada kesempatan untuk membuat harta kita menjadi abadi"

"Nafsu manusia kadang seperti air. Tak pernah henti untuk selalu mengalir. Selama masih ada celah, di situlah air mengalir. Bezanya dengan air yang mengalir ke tempat lebih rendah, nafsu terus mengalir ke arah sebaliknya"  

~ ^^^******^^^ ~~ Wassalam ~Rizali Masri  
 
Share on Google Plus

About estana

Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis.

0 respons pembaca:

Post a Comment

Hi everyone .. please leave your comment here ~