Blog Adsence..!

Aku tak tahu kenapa tp aku dh mula minat gila kentang plak kt blog ni..seolah2 mcm dah jatuh CINTA kt BLOG.. walhal baru je semggu lps mula bt blog dan saje2 je nk bt sbg tmpt aku hilangkan bosan tahap gaban sorg2 aku nih dan jugak tempat meluah rasa HATI. Aku memang seorang yg PEMALAS sejak kecik2 lg..huhu. cuma kelebihan aku hanya satu iaitu AKU AMAT TEKUN dlm setiap ape yg aku sedang lakukan sekiranya aku ENJOY akan benda yg aku BUAt tu..  so klu time aku RAJIN, mmg ramai org takleh sangka tahap KEMAMPUAN aku..sape2 yg pernah kenal atau segala urusan ng aku dorg leh tahu lah KELEBIHAN aku nih..haha



Aku jugak takde ler PANDAI sgt pon berBLOG ni, tp aku jenis suka belajar sendiri dan kaji sorg2 dgn amat RAJIN sekali pada perkara yg aku suka =) hehe.. Aku blh tak kuar rumah lbh seminggu asalkan ADA INTERNET dlm hidup aku. Kire aku mmg kaki internet sejak dulu lagi.. Akhirnya aku dok explore sorg2 macamne nk bt blog, aku study kt youtube, bace artikel, tgk blog org, cari ilham DAN cuba & jaya tanpa kenal erti putus asa. walaupun beratus2 kali aku dok bt salah, betulkan balik, SALAH...betulkan BALIK..hehe. Finally aku dh ade pn satu personal blog sendiri tapi taklah secantik mana sb aku masih dok belajar satu persatu langkah demi langkah..huhu. Tapi jgnlah dok bandingkan dengan mereka2 yg bergelar BLOGGER TEGAR..! sb aku ni amatur lg, masih slo2w2 dok kayuh basikal tua tepi sawah padi..


Ramai gak kawan2 aku dok mintak aku ajarkan dorg bt blog ni, haha.. aku ni tahap beginner jer der. Explore pn sendiri.. tp mana yg blh aku SHARE aku cuber la okey.. omputih kate jgn nk kedekut ILMU. Now aku tgh GIAT BERUSAHA dok belajar cemane nk JANA DUIT dari BLOG ni plak.. omputih kata BUAT DUIT walau tanpa modal.. Dalam bahasa yg lbh mudahnye la.. kite ada BLOG dan ramai kawan2.. dan GOOGLE atau mana2 "search engine" akan iklankan berbayar kpd setiap mereka  yg nk iklankan produk, service atau segala yg berkaitan bisnes ar.. so DISINILAH platformnye.. dimana dorg iklankan IKLAN BERBAYAR tu dlm BLOG kite.. itulah BUSINESS MODEL dorg tuk bagi kita DUIT walau kite takde kuar modal dan kna cari orang.. 


PAY PER CLICK (PPC) yang aku prnh belajar ms pas SPM kire 10 tahun dulu baru skrg aku applikasikannye sendiri.. haha.. ILMU tanpa AMAL sama dengan LUPER..! haha..cuma aku ni dok belajar sendiri, so mgkn banyak yg kureng dari apa yg aku share ni, sb mgkn ramai korg2 sume dh lbh expert dalam GOOGLE ADS atau mana2 Affiliate Program ni..sekali org click pada LINK yg kite IKLANKAN dlm ruang BLOG kite je, dh dpt duit..So penuhkan ler byk2 IKLAN kt BLOG korg..haha. Aku belaja pn tak habes2 lg, slow2 kayuh.. nanti klu korg dok isi form utk CLAIMED DUIT nnt, dorg akan tny jgkla IKLAN per yg sesuai tuk ltk kt BLOG korg, so tgk topik dan jugak saper la yg visit BLOG korg tuh..haha, aku ni sembang jer cam expert, tp xde teror manepon..haha.. so korg leh stadi sendiri jgk okay.. teruskan usaha dan tingkatkan prestasi minyak kereta anda.. kahkah. So mulakan explore sorg2 dari sekarang k.. aku galakkan korg mencuba yg baru =)



Kesimpulannye, aku tgh MERAJINKAN diri aku tuk kaji mende alah ni sorg2.. mggu lepas baru belaja nk post kt blog, belaja dok edit2 design dan dok stady sket simple coding..mudah je nk bt sorg2 walaupun korg ni beginner cam aku =) So sape2 yg nk mencuba dunia blog aku sarankan jgk ar, sb korg akan gila kt dunia korg, so takdelah korg nk rasa sunyi, bosan atau sedih ke hape sb da ada tempat nk meluah dan menghabiskan masa terbuang korg..hehe. Pantang larang pertama utk DAPAT DUIT dr BLOG adalah .... : ..... suh member2 korg click kt Iklan2 tu sb stp click nnt dorg akan identified dan mgkn korg leh dpt duit Pay Per Click. PANTANG larang kedua .. suh member2 korg click IKLAN dlm BLOG korg... PANTANG larang ketiga .. seperti di nombor satu dan dua..haha. selamat berblog dan selamat stadi cemane nk jana duit dari IKLAN2 yg korg letak kt BLOG.. gudluck =) 



 Wassalam



~ Rizali Masri ~
\(^_*)/





Cetak

No comments:

Post a Comment

Hi everyone .. please leave your comment here ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...