Gambar | Hasil Kreativiti 'Tangan'


HASIL KREATIVITI DARI TANGAN

Seperti yang kita maklum bahawa daya kreativiti itu tiada batasannya, kita mampu menghasilkan banyak perkara kreatif dengan persekitaran yang sedia ada. Disini, saya ingin kongsikan beberapa gambar kreatif yang dihasilkan dari objek 'tangan'. Semoga gambar-gambar yang dikongsikan mampu memberi anda gambaran bahawa menjadi kreatif itu sesuatu yang menarik..!

 


 

 


Selain dari kreativiti tangan, anda juga mampu aplikasikan beberapa bahan terbuang dan dikitar semula dengan daya kreativiti anda. Antara barang dan bahan yang boleh anda cuba lakukan di rumah, sekolah ataupun di mana sahaja dengan botol plastik, benang nylon, aluminium, air kotak besar ataupun apa sahaja dipersekitaran anda dengan kos yang sangat murah dan mudah. 


Lakukan sekarang dengan menjana daya imaginasi kreativiti minda anak anda sebaik mungkin. ianya bukan sahaja sesuai kepada perkembangan minda anak-anak, pelajar sekolah, malah ianya sesuai di semua peringkat umur. Sesungguhnya memiliki minda kreatif adalah sesuatu yang amat menarik dan memberi keterujaan kepada peminatnya. Selamat mencuba..!!


~ Wassalam ~Rizali Masri


Cetak

No comments:

Post a Comment

Hi everyone .. please leave your comment here ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...